Welkom op mijn blog, kijk gerust even rond naar alle dingen die ik heb gemaakt. Met een reactie maak je me helemaal blij! Veel kijkplezier en inspiratie!

zaterdag 4 februari 2017

Nieuwe techniek


Ik zag een voor mij nieuwe techniek voorbijkomen en die heb ik eens uitgeprobeerd. Je neemt een oplegkaart van kraft en neemt drie bij elkaar passende kleuren distressinkt. Dan ga je die kleuren op de kaart poetsen, te beginnen bij de lichtste kleur. Als je dat hebt gedaan dan neem je een masker-stencil en ga je er over heen met de donkerste kleur.


Vervolgens plak je de opleg op een dubbele kaart en gaat hem verder versieren. Ik heb er her en der met een witte stift wat accentjes op aangebracht anders vond ik de kaarten veel te somber. De teksten heb ik twee keer uitgestanst, een keer uit wit en een keer uit zwart en die verspringend op elkaar geplakt.


De rest van de teksten met de dymotang gemaakt. Op de linkerkaart heb ik ook nog een paar pailletten geplakt. Helemaal tevreden ben ik nog niet, misschien had ik nog wat met nietjes kunnen doen, bijvoorbeeld de dymoteksten vastzetten, maar ik had de opleg al op de kaart geplakt dus dat kon niet meer.

Ik ben benieiwd wat jullie er van vinden.
groetjes van Ank8 opmerkingen:

Rosina zei

prachtige kaartje zijn het eworden Ank..super leuk resultaat met die stencils...bedankt voor de uitleg hoe je dat gedaan hebt...

groetjes Rosina

bolletjelucky.blogspot.com zei

Leuk om eens wat anders uit te proberen Ank. Inderdaad goed dat je wat witte accenten hebt aangebracht dat breekt het geheel. Mooie kaarten.
Lieve groetjes Miranda

Nancy Soetaert zei

nog nooit uitgeprobeerd op kraft! OOk niet mis zo! Bedankt voor het idee!
fijn weekend
nancy

Danielle zei

Wat een mooi effect geeft dit op kraft. De witte accenten maken het inderdaad iets minder somber, een mooi accent. Ook de witte tekst achter de zwarte is leuk gedaan! Haha het gebeurd mij ook wel eens dat ik iets te snel ben met plakken ;-) maar ze zijn zo ook al heel mooi!

Monique zei

Ze zijn heel erg mooi geworden. Leuk ook om met een witte fineliner langs de letters te gaan. Springt er mooi uit.
Groetjes Monique

Ellen zei

Goed idee om inkt op kraftpapier te gebruiken. Ik vind je uitprobeersels geslaagd hoor.

groetjes, Ellen

Marjan Küppers zei

Mooi! Een leuke techniek met een mooi resultaat! Ik denk dat je er verder nog iets meer bij had moeten doen, hoor, ik vind ze zo heel mooi. Komt ook door de dubbele tekst, die springt er zo echt uit.

Syl(via) zei

Hoi Ank, ik dacht dat ik al op,deze kaarten had gereageerd, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. Ze helemaal mooi zo, niets meer aan doen!
Gr. Syl(via)