Welkom op mijn blog, kijk gerust even rond naar alle dingen die ik heb gemaakt. Met een reactie maak je me helemaal blij! Veel kijkplezier en inspiratie!

donderdag 26 mei 2022

Update en kerstkaart

 Het wordt weer hoog tijd om jullie bij te praten.
Vol goede moed ben ik gestart met de tweede serie van 12 kuren en de eerste twee gingen eigenlijk best goed, ook de derde leek goed te gaan maar na een week kreeg ik last van neuropathische verschijnselen. mijn voeten leken te slapen en mijn tenen waren doof. Ook had ik last van tintelingen in de vingers.
Het zijn bijwerkingen die veel voorkomen maar meestal in een wat later stadium.
Voor mij en ook voor de oncoloog was dit een teken om een pauze in te lassen om te kijken of deze verschijnselen zouden overgaan. Helaas dat is niet gebeurd en we hebben dus moeten besluiten om te stoppen met de chemokuren. Het kan nl. zo zijn dat deze zenuwschade blijvend is en veel erger zou worden bij meer kuren en dat is iets wat ik echt niet wil.
Kortom, op dit moment krijg ik dus helemaal niets meer toegediend.
Ik merk dat mijn lichaam langzaam aan wat bijkomt van alles maar de neuropathische tintelingen zijn helaas niet weg. Ik ben nog steeds snel moe en ik heb totaal geen conditie meer.
Binnenkort heb ik weer een gesprek met de oncoloog om te overleggen wat we nu verder gaan doen. Waarschijnlijk zal dat 5 jaar hormoonkuren zijn.
Voor nu is het proberen weer verder te herstellen en hopen dat datgene wat ik aan chemo achter de rug heb voldoende is geweest om ervoor te zorgen dat de kanker niet meer terugkomt.

Ik heb ook weer eens een kaartje gemaakt, een kerstkaart welteverstaan voor week 21 bij 52WTC
Vanaf nu ben ik van plan om weer wat meer met kaarten maken bezig te zijn maar ik moet de inspiratie echt wel weer gaan zoeken.
Dit kaartje is een klein vierkant exemplaar met daarop een topper waarop ik een 3-D plaatje van een Snoesje heb geplakt uit een serie die ik eens van iemand heb gekregen.
Niet op de manier gedaan zoals ik het zelf zou doen maar ja weggooien kan ik nooit zo goed.


Fijne dag!
groetjes van Ank
24 opmerkingen:

Elle-Jeanne zei

Wat heftig allemaal Ank.
Ik hoop dat jullie samen met de oncoloog tot een oplossing komen.
Vervelend al die bij werkingen.
Heel veel sterkte gewenst.
Je hebt een mooi kerstkaartje gemaakt.
Groetjes Elle-jeanne

GerJanne zei

Hoi Ank, je kaart is heel lief. Die snoesjes hebben nu eenmaal die uitstraling.
Wat naar voor je die tintelingen. En dat de kuur niet afgemaakt kan worden. Ik hoop ook dat je voldoende chemo hebt gekregen. Gelukkig is er nog een alternatief. Heel veel sterkte en ik hoop je hier wat vaker te zien en te horen hoe het gaat. Fijn dat je ons op de hoogte houdt.

Anita van Deur zei

Mooie en ook lief kaartje Ank. Wat vervelend zijn die bijwerkingen toch heel veel kracht liefs Anita

Marjan zei

Ik hoop echt dat je energie weer meer terug zal komen en je nog verder zult herstellen dan nu. Het was ook een hele aanslag, het heeft tijd nodig.
Het kaartje is prachtig, een heel mooi winters tafereel met het schattige beertje (?) in de sneeuw! Hou je haaks, meid!

Eri Kumeling zei

Fijn om weer even van je te horen Ank, wat vervelend al die bijwerkingen. Ik hoop dat je nu weer even rustig op krachten kan komen na die aanslag op je lichaam. Het begin is er weer, je hebt een leuke kaart gemaakt met snoesje in de sneeuw. Fijne dag!
Groetjes, Eri

Annemarie en Merit zei

Wat fijn om weer wat van je te horen Ank, wat een aanslag op je lichaam zijn die kuren toch ...hopen dat je weer een beetje op krachten mag komen,
Het is een schattig kaartje, die snoesjes blijven (vind ik) toch altijd nog leuk!!
Gezellig dat je meedoet van de week.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC.

Creaellenknutselsite zei

wat fijn om weer even wat van je te horen wat vervelend al die bijwerkingen nu maar hopen dat het in de rustperiode beter gaat worden
wat een mooi kaartje heb je gemaakt met het schattige snoesje erop
leuk achtergrond
heel veel sterkte gewenst
groetjes ellen

Margreet zei

Wat een leuk idee om dat snoezige Snoesje op een topper te plaatsen. Het is een leuke kaart geworden.
Wat vervelend voor je dat je zo'n last van tintelingen kreeg en nog steeds hebt. Op zich begrijpelijk dat je met de chemo stopt, want blijvende zenuwschade is ook niet iets waar je op zit te wachten. Gelukkig dat er nog alternatieven voor je zijn. Je oncoloog weet daar alles van.
Hopelijk krijg je van lieverlee weer zin in kaarten maken, want dat is toch altijd een fijne afleiding.
Heel veel sterkte.
xxx Margreet

bolletjelucky.blogspot.com zei

Hoi Ank, wat naar die bijwerkingen en goed dat je oncoloog zo meedenkt. Mijn moeder moest tijdens de eerste kuur al stoppen om deze reden. Vorig jaar is zij toch "schoon" verklaard. Misschien heb je het gelezen op mijn blog maar nu is er bij mijn vader longkanker geconstateerd en gaan we met hem waarschijnlijk het traject weer in. Het is echt een rotziekte. Hopelijk kun jij nu bijkomen, ik vind dat je er kranig over bent hoor. Je kerstkaart is mooi geworden met dat leuke snoesje.
Gezellig je weer te zien bij 52 WTC.
Lieve groetjes Miranda dt 52 WTC

marian zei

Je kerstkaart vind ik prachtig hoor, helemaal niks mis mee. Wat een tegenvaller dat je zo heftig reageert op de nieuwe kuren. Ik hoop voor je dat de bijwerkingen weer wat minderen en dat er nog een andere kuur voor je is. Ik wens je heel veel sterkte en dat je weer wat afleiding vind in het kaarten maken.
Groetjes van Marian.

carla zei

Dat is niet zo fijn al die vervelende bijwerkingen.
Die rustpauze zal je goed doen en daarna hun raad opvolgen lijkt mij 't beste.
Veel sterkte en probeer ondertussen je zinnen wat te verzetten met je leuke hobby.
Dit is toch al een heel mooi kerstkaartje dat je er weer bij hebt.
Een snoezig plaatje en leuke kleurtjes erbij gebruikt.
Groetjes,
Carla

Trijntje zei

Wat heb je een lieve kerstkaart met dit Snoesje gemaakt. Een goed idee om er een topper achter te plakken. Geeft een mooi effect. Wat jammer datje last van tintelingen kreeg en die nog niet over zijn gegaan. Hopelijk komt er nog verbetering in. Heel veel sterkte voor jou en hopelijk kun je wat afleiding in de kaarten vinden… Het ga je goed en het allerbeste. Groeten Trijntje

Angélique zei

Wat een schattige kaart, dat Snoesje komt heel mooi uit op de topper.
Jeetje, wat naar die tintelingen en zenuwuitval in je tenen. Ik duim heel hard dat je snel en goed herstelt van alle bijwerkingen en dat je voldoende chemo's hebt gehad.
Fijn om je weer in blogland te zien!

Ans Gilbert zei

Wat naar dat je zoveel bijwerkingen kreeg, hopen dat de klachten gaan verdwijnen nu je gestopt ben met de chemo én dat de hormoonkuren gaan helpen..Veel sterkte met alles.
Leuke kerstkaart heb je gemaakt met het Snoesje en hondje ? op de topper,
Groetjes,
Ansx

Els zei

Hallo Ank en wat fijn om weer iets van je te lezen. Ja die chemokuren zijn soms erg vervelend en die tintelingen heeft mijn zoon na 2 jaar nog af en toe. Goed dat je daar mee gestopt bent. Hopelijk geven kaartjes maken de nodige afleiding.
Je hebt weer een mooie kerstkaart gemaakt.
Groetjes, Els

Annemarie en Merit zei

Fijn om je weer te zien op het blog, wat een ellende al die bijwerkingen, hopelijk krijg je snel weer wat energie terug...
Leuke kaartje met dit schattige snoesje...
Gezellig dat je meedoet van de week.
Liefs Annemarie en Merit DT52WTC.

Henriët zei

Wat een mooie winters landschapje heb je gemaakt met het leuke snoesje.
Wat vervelend dat de behandeling zo verloopt. Hopelijk komt er nog wat verbetering wat betreft de tintelingen.
Groetjes van Henriët

Jantine zei

Snoezig kaartje met het snoesje, Ank. Maar wat naar om te lezen dat je zo heftig op de chemo reageerde dat je hebt moeten stoppen. Ik hoop ook dat je voldoende hebt gekregen en dat je met de hormoonkuren voldoende beschermd bent. Naar dat de bijwerkingen niet weggaan. Hopelijk verbetert het nog in de komende tijd. Knap dat je het kaarten maken weer wat opgelakt hebt.
Fijn dat je weer meedoet met 52WTC deze week.
Groetjes
Jantine DT 52WTC

Nelleke zei

Wat fijn om weer wat over je te lezen, al is de aanleiding niet zo fijn. Wat ontzettend vervelend al die verschrikkelijke bijwerkingen en wel zo dat je moet stoppen. Ik hoop dat de keren zijn werk hebben gedaan of dat er een oplossing komt.
Wat fijn dat je toch weer wat freubeld. Dat kan een welkome afleiding zijn. Toch is je kaart weer leuk.
Groetjes, Nelleke

Elly zei

Hoi Ank, wat fijn je hier weer te zien en super met een mooi kaartje.
Vreselijk wat je moet ondergaan wat het allemaal je lichaam aandoet, die hormoontherapie, hoop dat die aanslaat bij je, mijn schoonzus heeft er echt baat bij...en hopelijk blijft dit ook zo.
Dat gevoel in dr vingers en vooral tenen heeft ze er ook aan overgehouden..
Hopend krijg je weer wat meer inspiratie en kun je wat afleiding in deze hobby zoeken of anders alleen rondneuzen in blogland.
Groetjes Elly

Caroline Cards zei

Fijn dat je weer wat vaker een kaart wilt gaan maken en je begint al meteen met een hele leuke. Wat afschuwelijk dat het verloop van de behandeling zo'n nadelige invloed heeft op je lichaam. Hopelijk gaat het met hormoonpillen wel goed. Houd je haaks!
Groetjes, Caroline

Marja Sch zei

hallo Ank wat fijn dat je weer aan het maken van kaartjes toe komt. Een heftig verhaal hoor en we duimen met je mee dat de chemo's hun werk voldoende hebben gedaan. Heel fijn dat je oncoloog zo met je meedenkt. Je kerstkaart is heel mooi. Veel liefs en groetjes Marja

Antjes kaartcreaties zei

Hoi Ank,
Wat een leuke kerstkaart met het snoesje, hondje en orgeltje. Het tafereeltje staat zo mooi op de achtergrond. Hopelijk verdwijnen de neuropathische tintelingen en ga je je wat minder moe voelen!! Eerst aansterken maar. Heel veel sterkte met de eventuele hormoonkuren.
Hartelijke groeten Antje

Freubelmina zei

Ik ben diep onder de indruk van je verhaal, het is allemaal erg heftig voor je….
Ik blij voor je duimen meid,houd je haaks.
Je kaartje is erg mooi geworden,snoesjes doen het altijd goed,ik houd ervan.
Veel liefs en kracht gewenst xx